Wat als er iets aan uw baan verandert?

Werken in loondienst is de basis voor het levensonderhoud van de meeste Nederlanders. Tegelijk bouwt u met uw baan meestal pensioen op. Uw inkomen voor later is dus ook van uw baan afhankelijk.

Een andere baan?

Maar wat als er iets aan uw baan verandert? Die vraag behandelen we in ons planningshoofdstuk “werk”. Maar weinig mensen beseffen wat een verandering in uw baan (of een andere baan) kan betekenen voor uw inkomen nu en straks, zeker in een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds meer aan het flexibiliseren is.

Ontslag? Arbeidsongeschikt?

Uw inkomen kan ook worden aangetast als u met ontslag te maken krijgt, met daarna een periode in de WW. En wat als u arbeidsongeschikt mocht raken?

Naar het buitenland? Verlof opnemen?

Er zijn ook veranderingen die spannender of vrolijker zijn dan ontslag of arbeidsongeschiktheid. Maar ook die hebben effect op uw inkomen. Denk aan werken in het buitenland. Of aan zorgverlof of ouderschapsverlof.

De juiste keuzes

Verandert er iets aan uw baan? Wisselt u van baan? Krijgt u met ontslag te maken? Dat kan gevolgen hebben voor uw inkomen nu én straks. Wij kunnen u als gecertificeerd financieel planners verplaatsen in uw situatie en u helpen om de keuzes te maken die bij uw leven passen.

Blijf op de hoogte van het financiële nieuws en schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief

Ja, ik meld mij aan »