Geld houdt uw onderneming draaiende

Ondernemen heeft vele kanten, maar wat u ook doet, de financiële consequenties zijn nooit ver weg. Iets ondernemen betekent immers een bedrijf voeren voor eigen rekening en risico. In ons dossier ‘Ondernemen’ staan we daarom stil bij alle financiële aspecten van een eigen bedrijf.

Hoe financieel solide is uw onderneming?

Financiën komen al meteen om de hoek kijken bij de start van een onderneming , in welke bedrijfsvorm dan ook, en daarna om de continuïteit te waarborgen, of dat nu gebeurt door bijvoorbeeld een lening of via crowdfunding. Gedegen financieel advies is daarom altijd nuttig, ook als de onderneming niet slaagt en u faillissement moet aanvragen.

Hoe zorgt u financieel voor de mens(en) in uw onderneming?

Zelfs de menselijke kant van uw onderneming staat bol van de financiële implicaties, of u nu zzp’er bent of directeur-grootaandeelhouder in een bv. In het laatste geval komt vaak ook de financiële zorg voor uw personeel kijken, niet alleen voor hun pensioen, ook in minder leuke omstandigheden zoals arbeidsongeschiktheid, ziekte of ontslag. Uw eigen risico om als ondernemer arbeidsongeschikt te raken, weegt daarbij minstens zo zwaar.

De juiste keuzes

Aan ondernemen kleven vele financiële facetten. Vaak zijn die niet eenvoudig. De beste keuze hangt meestal helemaal van uw persoonlijke omstandigheden af. Wij verplaatsen ons in uw situatie en helpen u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.

Blijf op de hoogte van het financiële nieuws en schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief

Ja, ik meld mij aan »